€ 110 per m² per jaar (excl. btw)

Omschrijving

INTRODUCTIE
In het Galileipark, gelegen in het Merwe-Vierhavens gebied, ook wel M4H Rotterdam genoemd, is de renovatie gestart van Ferro Offices. Het ontwerp transformeert het kantoor in een verzamelgebouw dat met hergebruik van het bestaande casco, een grotendeels biobased gevel, energielabel A++++ en pv-panelen op het dak, recht doet aan de duurzaamheidsambities van de beoogde vastgoedontwikkelingen in het gebied. Ferro Offices is een herbestemming van het voormalige Ferro Hoofdkantoor uit 1969. Het wordt een verzamelgebouw voor ongeveer 300 werknemers met circa 6.400 m² VVO kantoorruimte en circa 844 m² VVO bedrijfsruimte. Het gebouw wordt gebouwd volgens de BENG normen (Bijna Energie-neutrale Gebouwen), BREEAM-NL-outstanding (ontwerpcertificaat 2021) en gasloos opgeleverd. Met een ‘all electric’ bouwplaats wordt ook tijdens de bouw de uitstoot geminimaliseerd.
HUURDERSPROFIEL
De plek voor de nieuwe generatie havenmakers.
Het Galileïpark ligt in het hart van M4H. Het Havenbedrijf creëert hier samen met de gemeente een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor de nieuwe generatie (maritieme) maakbedrijven binnen de thema’s energietransitie, circulariteit en nieuwe mobiliteit. Samen met het onderwijs zijn deze bedrijven bezig de haven, fabrieken, kades, schepen en vrachtwagens, groener, slimmer, beter en sneller te maken. Dit nieuwe industriële stadshavencluster is cruciaal voor een schone wereldhavenstad.
Ferro Offices biedt kansen voor doorgroeiers van RDM en vanuit de regio groot Rotterdam/Den Haag. Bijvoorbeeld aan bedrijven die huren bij YES!Delft, Buccaneer, en PortXL. Het zijn bedrijven die de gevestigde orde in de Rotterdamse Haven helpen innoveren en uitdagen tegelijk.
Bedrijven waar Ferro Offices bij past zijn bedrijven die:
–  innoveren op de centrale thema’s: energietransitie, circulariteit en nieuwe mobiliteit;
–  openstaan voor samenwerking met onderwijs en onderzoek;
–  actief deelnemen aan de innovatie community;
–  kantoorruimte (en productieruimte) zoeken;
–  een goede reputatie en solvabiliteit hebben.
Ferro Offices biedt bedrijven alle ruimte, de nabijheid van getalenteerde studenten en de juiste kennisinstellingen, een mix van horeca, sport, cultuur en evenementen. Alles wat nodig is om succesvol te ondernemen. Dit is dé plek voor doorzetters met lef die weten van aanpakken en doorpakken. Op zijn Rotterdams!
LOCATIE
M4H en RDM Rotterdam vormen samen het Rotterdam Makers District. Hier ontwikkelen gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf een geheel nieuw stadshavengebied waar straks wonen, werken en leren samengaan. Het Rotterdam Makers District is dé plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie waar bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen met elkaar samenwerken. Hier wordt de transitie naar de nieuwe economie van haven en stad in de praktijk gebracht. Jonge bedrijven kunnen doorgroeien tot grote, gevestigde ondernemingen. Jongeren maken er kennis met techniek. Grote bedrijven kunnen experimenteren met nieuwe producten of processen. Nieuwe technologieën worden uitgedacht, getest en toegepast. Alle bedrijvigheid is hier gericht op vernieuwing, samenwerking en verduurzaming. In M4H zit een diversiteit aan horecaconcepten zoals de Stadshaven Brouwerij, een gastropub waar lekkere circulaire (fruit)biertjes worden gebrouwen, het Keilecafé, een permanent festival waar je kunt borrelen, eten en een feestje kunt bouwen, CULT=US in het Keilepand combineert eten en
drinken met muziek, kunst en cultuur en de Fruitvis is een bijzondere plek om samen te komen voor zaken, vermaak, eten en drinken. Op loopafstand, aan de Vierhavenstraat, ligt het Bigshops Dakpark waar je gebruik kunt maken van de verschillende winkelmogelijkheden waaronder een Albert Heijn XL. Boven de winkelboulevard ligt het prachtige dakstadspark met uitzicht over M4H.
BEREIKBAARHEID
MET DE AUTO
De bereikbaarheid per auto is goed. De A20 (afslag 12 Delfshaven) ligt op 2 km van het gebouw en biedt verbinding met zowel Amsterdam als Rotterdam Pernis via de A4, Delft via de A13, Gouda via de A20 en de zuidkant van de stad via de A16.
MET HET OPENBAAR VERVOER
Met het OV is Ferro Officesgoed bereikbaar Metrostation Marconiplein ligt op ca. 6 minuten loopafstand en heeft een directe verbinding met Rotterdam Centraal Station (ca. 12 min reistijd). Er is ook een bus- en tramlijn beschikbaar vanaf dit station.
OPPERVLAKTEN (IN V.V.O)
BG 0A: ca. 710 m² bedrijfsruimte
BG 0B: ca. 134 m² bedrijfsruimte
1e verd. 1A: ca. 539 m² kantoorruimte
1e verd. 1B: ca. 348 m² kantoorruimte
2e verd. 2A: ca. 1.094 m² kantoorruimte excl. 61 m² balkon
2e verd. 2B: ca. 699 m² kantoorruimte excl. 37 m² balkon
3e verd. 3A: ca. 1.092 m² kantoorruimte excl. 61 m² balkon
3e verd. 3B: ca. 699 m² kantoorruimte excl. 37 m² balkon
4e verd. 4A: ca. 1.095 m² kantoorruimte excl. 61 m² balkon
4e verd. 3B: ca. 699 m² kantoorruimte excl. 37 m² balkon
Totaal ca. 7.109 m².
*Presentatie- en vergaderfaciliteiten beschikbaar.
PARKEREN
Parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar.
OPLEVERINGSNIVEAU
De renovatie van het object kan worden bestempeld als een totale metamorfose, waarbij duurzaamheid van groot belang is. De authentieke details van het gebouw zullen tijdens de renovatie van het gebouw worden behouden. Alle verdiepingen in het gebouw zullen worden uitgerust met klimaatinstallaties en LED verlichting
Tevens zal het gebouw voorzien zijn van het navolgende hoogwaardige basis opleveringsniveau:
– vergaderfaciliteiten;
– personenliften;
– royale entree met ontmoetingsplaatsen;
– parkeervoorzieningen en fietsenstalling;
– koffiebar;
– nieuwe gebouw installaties;
– houten buitengevel;
– energielabel A+++;
– voldoet aan BENG (bijna energieneutraal gebouw) normen;
– BREEAM-NL outstanding en gasloos opgeleverd.
HUURPRIJZEN
– Bedrijfsruimte begane grond: € 110,-
– Kantoorruimte 1e verdieping: € 190,-
– Kantoorruimte 2e verdieping: € 190,-
– Kantoorruimte 3e verdieping: € 195,-
– Kantoorruimte 4e verdieping: € 200,-
Huurprijzen per m² VVO per jaar (prijspeil juli 2024), te vermeerderen met servicekosten en btw.
HUURPRIJS PARKEERPLAATSEN
De huurprijs van een parkeerplaats bedraagt €1.100,- per plaats (op eigen terrein) per jaar te vermeerderen met btw.
SERVICEKOSTEN
Het voorschot servicekosten bedraagt € 65,- per m² per jaar.
BETALING
Betaling van de huur, servicekosten en btw geschiedt per kwartaal vooruit.
AANVAARDING
Ferro Offices is voor u beschikbaar per Q2-2025.
HUURTERMIJN(EN)
5 jaar met aansluitende periode van telkenmale 5 jaar. Afwijkende huurtermijnen zijn in overleg bespreekbaar.
HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
ZEKERHEIDSSTELLING
Huurder dient een onvoorwaardelijke en onherroepelijke bankgarantie te stellen bij een erkende Nederlandse bankinstelling, ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met btw.
BTW
Bij het vaststellen van de huurprijs is uitgangspunt geweest dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgestelde of nader vast te stellen minimum percentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van btw, zodanig dat kan worden geopteerd voor een belaste (ver)huur. Indien een niet btw belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.
OVEREENKOMST
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) voor kantoorruimte en overige bedrijfsruimte, versie februari 2015, met bijbehorende algemene bepalingen eventueel aangevuld met bijzondere bepalingen van verhuurder.
DISCLAIMER
BRiQ real estate B.V. heeft deze vrijblijvende projectinformatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de eventuele onjuistheid ervan.
Op alle teksten en beelden in deze vrijblijvende projectinformatie berust het copyright bij BRiQ real estate B.V. Dit houdt in, dat er niets zonder toestemming van BRiQ real estate B.V. mag worden gekopieerd.
Deze vrijblijvende projectinformatie dient slechts als indicatieve informatieverstrekking en kan nimmer worden beschouwd als aanbieding c.q. offerte.
Interesse in dit object?

Vergelijkbare objecten

Ferro Offices
kantoorruimte

Benjamin Franklinstraat 25

Rotterdam
€ 110 per m² per jaar (excl. btw)
7.109 m²
Westersingel 98
kantoorruimte

Westersingel 98

Rotterdam
€ 138.730 per jaar (excl. btw)
598 m²
Adriaan Volkerhuis
kantoorruimte

Oostmaaslaan 59-71

Rotterdam
€ 175 per m² per jaar (excl. btw)
4.840 m²