€ 75 per m² per jaar (excl. btw)

Omschrijving

INTRODUCTIE
De HER: Circulair bedrijfsverzamelgebouw gelegen aan de noordrand van Rotterdam. Aan de Bovendijk in Rotterdam wordt een uniek project gerealiseerd: een combinatie van een milieupark en een circulair centrum: De HER.
De HER (voorheen Upcycle Mall) wordt een plek waar men (jong en oud) kan zien, ervaren en leren wat circulariteit is en wordt een plek waar circulaire ondernemers zich kunnen vestigen en waar (startende) circulaire makers zich kunnen ontwikkelen. De HER wordt in totaal circa 2.000 m² v.v.o. groot waarvan circa 1.300 m² v.v.o. bedrijfsruimte verhuurd zal worden aan circulaire ondernemers en bedrijven met circulaire ambities. De gemeente beoogt een bloeiende circulaire community te realiseren in De HER met volop kansen voor onderlinge samenwerking. Daarom heeft De HER ook een aantal gemeenschappelijke voorzieningen zoals een gedeelde houtwerkplaats, kantine, vergaderruimte was- en kleedruimte en een publieksruimte.
Ben jij de circulaire ondernemer met een duurzaam hart die op zoek is naar een uitdagende plek om te kunnen werken? Zoek jij een atelier, kantoor of werkplaats voor je circulaire onderneming? Of een ruimte voor jouw circulaire winkel of horecaconcept? Stuur een e-mail naar BRiQ real estate – deher@briq.nl – om nadere informatie te ontvangen.
LOCATIE
Het object is gelegen op het bedrijventerrein Hoog-Zestienhoven. In het groen van Zestienhoven op steenworp afstand van Rotterdam The Hague Airport.
BEREIKBAARHEID
Met de auto
Met de nieuwe verbindingsweg en directe verbindingen naar snelwegen A20, A13 en de Doenkade, zijn alle bestemmingen in de regio gemakkelijk bereikbaar.
Met het openbaar vervoer
De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (via metrostation Meijersplein).
OPPERVLAKTEN (IN V.V.O.)
Horeca: ca. 146 m² v.v.o.
Winkel: ca. 121 m² v.v.o.
Bedrijventerrein: ca. 244 m² v.v.o.
Werkplaats: ca. 357 m² v.v.o.
Ruimtes CO: Vanaf ca. 16 – 152 m² v.v.o.
De bovengenoemde oppervlakten betreffen een indicatie. De daadwerkelijke oppervlakten zullen worden vastgesteld middels een NEN 2580 meetstaat. Indien blijkt dat er een verschil is met de daadwerkelijke grootte (onder- dan wel overmaat) zal dat wel een verschil hebben voor de huurprijs.
De gemeente Rotterdam brengt circulariteit op allerlei manieren naar de Rotterdammer. Bijvoorbeeld voor het bouwen van een nieuw milieupark met circulair centrum aan de noordrand van Rotterdam. Rotterdammers kunnen hier hun spullen inleveren bij het milieupark, of ze doneren op het doneerplein in het circulair centrum. Ondernemers in De HER gaan hiermee aan de slag om er weer “nieuwe” producten van te maken. Zo worden de spullen hergebruikt. De gemeente wil circulair bewustzijn en gedrag van de Rotterdammers stimuleren.
OPLEVERINGSNIVEAU
De gemeente Rotterdam zoekt circulaire ondernemers die in De HER een bedrijfsruimte willen huren. Het gaat hier om in totaal 23 bedrijfsruimten van verschillende afmetingen. De HER heeft naast de functie van het bieden van bedrijfsruimtes aan circulaire ondernemers ook een publieksfunctie. De HER is een plek waar bezoekers kunnen zien, leren en ervaren wat circulariteit is.
Er is een publieksruimte op de begane grond welke vrij toegankelijk is voor publiek van woensdag t/m zondag en deze wordt ook gebruikt voor evenementen, lezingen en andere activiteiten.
De bedrijfsruimten zijn onder andere voorzien van:
– Gebruiksvloer (1e etage);
– Klinkers begane grond (behoudens keuken horecaruimte);
– Wandcontactdozen;
– Sausklare wanden;
– Plafondeilanden met verlichting;
– Elektriciteits- en verwarmingsinstallaties.
HUURPRIJS
Horeca € 110,00 per m² per jaar v.v.o.
Winkel € 90,00 per m² per jaar v.v.o.
Bedrijvenruimte € 110,00 per m² per jaar v.v.o.
Werkplaats € 75,00 per m² per jaar v.v.o.
Ruimtes CO € 90,00 – € 135,00 per m² per jaar v.v.o.
Bovengenoemde huurprijzen zijn exclusief BTW.
SERVICEKOSTEN
Huurder is een bedrag van € 90,- inclusief BTW per m² per jaar aan servicekosten verschuldigd.
Huurder is een vast bedrag van € 18,- inclusief BTW per maand verschuldigd voor het gebruik van de gedeelde houtwerkplaats.
AANVAARDING
In overleg.
HUURTERMIJN(EN)
Een maximale huurtermijn van 2 jaar. Aan het einde van deze periode zullen partijen een evaluatie hebben inzake een eventuele voortzetting van de overeenkomst, dit biedt overigens geen enkele garantie.
HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringang, op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI- alle huishoudens (2015 =100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.
ZEKERHEIDSSTELLING
Ter meerdere zekerheid van nakoming van zijn verplichtingen zal huurder een onvoorwaardelijke en onherroepelijke bankgarantie stellen bij een in Nederland erkende bankinstelling, ter grootte van tenminste drie maanden huur te vermeerderen met BTW.
BTW
Bij het vaststellen van de huurprijs is uitgangspunt geweest dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgestelde of nader vast te stellen minimum percentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van btw, zodanig dat kan worden geopteerd voor een belaste (ver)huur. Indien een niet btw belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.
OVEREENKOMST
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) voor kantoorruimte en overige bedrijfsruimte, versie februari 2015, met bijbehorende algemene bepalingen (Bedrijvenruimte, Werkplaats, Ruimte voor circulaire ondernemers).
MAATSCHAPPELIJKE BESTEMMING
De HER heeft een maatschappelijke bestemming. De huurders dragen op verschillende manieren bij de realisatie van de circulaire ambities van de gemeente. Dit is vertaald in het gewenste profiel en in uitvoeringseisen die worden gehanteerd bij de huurdersselectie.
DISCLAIMER
BRiQ real estate B.V. heeft deze vrijblijvende projectinformatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de eventuele onjuistheid ervan.
Op alle teksten en beelden in deze vrijblijvende projectinformatie berust het copyright bij BRiQ real estate B.V. Dit houdt in, dat er niets zonder toestemming van BRiQ real estate B.V. mag worden gekopieerd.
Deze vrijblijvende projectinformatie dient slechts als indicatieve informatieverstrekking en kan nimmer worden beschouwd als aanbieding c.q. offerte.
Interesse in dit object?

Vergelijkbare objecten

HNK Rotterdam Centrum
kantoorruimte

Westblaak 180

Rotterdam
€ 185 per m² per jaar (excl. btw)
895 m²
Eurogate II
kantoorruimte

Watermanweg 50

Rotterdam
€ 165 per m² per jaar (excl. btw)
1.672 m²
Albert Plesmanweg 161
kantoorruimte

Albert Plesmanweg 161

Rotterdam
€ 136 per m² per jaar (excl. btw)
1.160 m²