05 dec

SBM Offshore gaat 8.000 m² op één kantoorverdieping huren. GHG beschikt over een energielabel A en een BREEAM-NL In-Use Excellent certificaat. Daarnaast voorziet het in allerlei voorzieningen voor haar Huurders, onder andere een ‘tenant lounge’, Kriterion club en wekelijkse community events. Jamestown is sinds 2019 eigenaar van het 122.000 m² grote gebouw dat inmiddels meer dan 450 bedrijven en kantoren huisvest. Eerder dit jaar vierde GHG haar 70-jarig jubileum en maakte toen bekend de publieke functie van het pand in ere te willen herstellen.

“SBM Offshore is verheugd om voor GHG te kiezen als locatie voor haar grootste kantoor in Nederland. We zijn ervan overtuigd dat deze locatie onze medewerkers de allerbeste werkervaring zal bieden op deze aantrekkelijke, dynamische en centrale locatie, en we zijn enthousiast over de toekomst die voor ons ligt om ons nieuwe kantoor in te richten en te betrekken in 2024.” — Ellen Kroijmans, algemeen directeur van SBM Offshore in Nederland.

Groene oase voor huurders
Jamestown haalde bijvoorbeeld een jaar geleden het kunstproject ‘Collision Project’ vanuit New York naar het gebouw, werd met de opening van ‘The Rooftop’ at GHG het dak afgelopen jaar weer opengesteld voor het publiek en is onlangs de expeditiestraat op de eerste etage omgetoverd tot Maaskantmark, een groene oase voor huurders midden in het gebouw.

Monumentale bedrijfsgebouwen
Naast GHG bestaat de Europese portefeuille van Jamestown uit vastgoed in het Amsterdamse Schinkelkwartier, Lissabon en Keulen. Jamestown heeft per 30 september 2023 $11,9 miljard aan vermogen onder beheer. De Amerikaanse vastgoedbelegger heeft zich gespecialiseerd in creatief hergebruik van monumentale bedrijfsgebouwen. Ook iconische locaties als Ghirardelli Square – aan de voet van de Golden Gate Bridge in San Francisco – en Collins Avenue in Miami Beach zitten in het portfolio.

Bij deze huurtransactie in GHG werd SBM bijgestaan door Cushman & Wakefield en Jamestown door BRiQ real estate, in collegiale samenwerking met JLL.

Trots om de grootste kantorentransactie in 2023 in de regio groot Rotterdam mede tot stand te mogen brengen. Bedankt voor de prettige samenwerking Stephen Daniels, Anne BerbenEvelien Ravesteijn RM/RT en Willem Rath.

#webuildsmiles