12 feb

Het monumentale gebouw aan de Hennekijnstraat 6 te Rotterdam was sinds 1996 in eigendom van- en in gebruik door SKVR. In het pand van ca. 4.000 m² dat schuin tegenover het stadhuis van Rotterdam staat, tegenover de ingang van de parkeergarage van De Bijenkorf, huist op dit moment nog tijdelijk SKVR, de stichting die cultuurbeoefening zoals muziek, dans, theater, mode, fotografie en film mogelijk maakt.

U Vastgoed heeft het gebouw o.a. verworven vanwege de strategische centrumlocatie tussen de Coolsingel en Lijnbaan.

Het gebouw werd in het kader van de wederopbouw van het Rotterdamse stadscentrum ontworpen door architecten bureau Jos en Leo de Jonge. De Hennekijnstraat- waaraan het gebouw is gelegen- werd ontworpen als expeditiehof spelling is expeditiehof of expeditie-hof; een ombouwde (open)ruimte aan de achterzijde van de panden van de Lijnbaan, waar rustig en efficiënt geladen en gelost kon worden.

SKVR verzorgt een groot aantal activiteiten en workshops binnen het Cultuurtraject Rotterdam, meestal in samenwerking met één van de culturele instellingen.

U Vastgoed ontwikkelt met name binnenstedelijke Rotterdamse gebouwen, waarbij een langdurige betrokkenheid centraal staat.

U Vastgoed werd bijgestaan door ColliersSKVR werd bij de transactie geadviseerd door Effort Huisvesting en BRiQ real estate.