06 apr

COVID-19 brengt veel onzekerheid met zich mee en heeft helaas gevolgen voor ons allemaal, zowel zakelijk als privé.

Dagelijks krijgen wij de vraag van onze klanten of taxaties nog wel uitgevoerd kunnen worden. En ja dat kan!

Bij BRiQ taxatie & onderzoek zijn wij dagelijks bezig om voor onze opdrachtgevers de nodige taxaties uit te voeren volgens de regelgeving van de overheid en de richtlijnen van het RIVM. Een afspraak is bij ons een afspraak. Onze taxatieafdeling is volledig operationeel met een beperkte kantoorbezetting, omdat wij zoveel mogelijk vanuit huis werken via de cloud.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het uitvoeren van taxaties ten behoeve van financieringen. Een aantal BRiQ financiers en partners heeft de taxatierichtlijnen tijdelijk aangepast in lijn met het advies van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en indirect met het RIVM. Met deze aanpassing kan een taxatie nu (tijdelijk) vaak digitaal plaatsvinden en is een fysieke interne controle van de taxateur niet altijd verplicht. Wel moet de taxateur zijn uitgangspunten logisch verder onderbouwen en toelichten. Daarnaast hoeven voor zogenaamde Hertaxaties of Markttechnische Updates (waarvoor eerder een Volledige Taxatie heeft plaatsgevonden) vaak geen interne inspecties plaats te vinden.

Is een interne inspectie toch noodzakelijk, dan kan dat in de meeste gevallen als een object leeg staat. Uiteraard dienen de overheidsvoorschriften en de richtlijnen van het RIVM gevolgd te worden.

Heeft u vragen over taxaties? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag oplossingsgericht met u mee.

Kennis van zaken nu niet aan tafel maar op papier, via videobellen en aan de telefoon, altijd persoonlijk contact maar op 1,5 meter afstand en kwaliteit boven kwantiteit. Dat is BRiQ vastgoed